Tolerance Respect and Do Pop
av Peter Bjuhr

En performance i form av en kort teaterpjäs med musiken i en ledande roll. Eller ett konstmusikstycke med inslag av (absurdistisk) teater och performance? Utrymmet för tolkningar är stort - både för publik och medverkande - och kan leda associationerna såväl till Alban Bergs operor som till popkonst. Temat om respekt och tolerans löper som en röd tråd, men åskådaren ges (respektfullt nog) snarare möjlighet till egen reflektion än en påtvingad verklighetsuppfattning.

 

En kraft inifrån
av Ulrika Emanuelsson
​​dikt av Anna Rydstedt


Stycket är en tablå över temat med flera ingredienser, såsom cup-percussion och röstutmanade scenisk koreografi för både musiker och sångare, förhoppningsvis med en interaktiv inledning!

Vem är min medmänniska?
av
Stefan Klaverdal

Verket utgår från den gamla berättelsen om den barmhärtige samariten (Luk 10:25-37). En man har blivit överfallen av rövare och lämnats halvdöd på vägen. En förbipasserande präst noterar mannen men viker av och passerar förbi, likaså en Levit. Till slut stannar en samarit, som berättelsens publik (judar) avskydde mer än andra, och hjälper mannen, tar honom till ett värdshus och betalar för honom. Vem är egentligen din medmänniska? Verket är en performance, eller en blandform av musik, teater, opera och kammarmusik. Förhoppningen är att väcka frågor på många plan, både om innehållet och om formen. I verket framförs berättelsen på flera språk, svenska, engelska, tyska och latin, men det skulle likaväl kunna vara helt andra språk.

Utdrag ur repetition med "Vem är min medmänniska?" av Stefan Klaverdal.

sax
vem
tolRespDoP

 

VOCES SONORES

C-Y (ContemporarY), Vokalkvartetten Vox, Rollin' Phones

Peter Bjuhr, Ulrika Emanuelsson, Stefan Klaverdal

Voces Sonores är ett tvärkonstnärligt samarbete mellan föreningen C-Y, Vokalkvartetten Vox, Rollin' Phones och tonsättarna Peter Bjuhr, Ulrika Emanuelsson och Stefan Klaverdal där vi tillsammans undersöker musik, drama, text och rumslighet. Inte så mycket genom opera, utan mer genom musikdrama och musik-performance.

Här kommer vi att publicera mer information så småningom. För närvarande kan man se de partitur som finns tillgängliga och en video från en repetition.